Campingvogn eller bobil?

Dersom du drømmer om å dra på tidenes campingtur, har du kanskje planer om å skaffe egen campingvogn eller bobil. Mange drømmer om å kunne ta med seg huset på ferie, noe som er både fleksibelt og gir stor grad av frihet. Dessuten slipper du å bekymre deg for at hotellene på destinasjonen er fullbooket, eller at standarden ikke lever opp til forventningene. Med en bobil eller campingvogn vet du akkurat hva du får. Men hva skal du velge?

Campingvogn – mer fleksibelt

Dersom valget står mellom campingvogn og bobil, kan det være greit å merke seg at førstnevnte gir noe mer fleksibilitet. En campingvogn kan nemlig hektes av bilen, slik at du kan la vognen stå igjen på campingplassen dersom du skal en liten kjøretur til butikken eller lignende. Med bobil må du ta med hele hjemmet ditt bare du skal en tur på matbutikken. Samtidig er det mange som tenker at det er bedre standard med en bobil, da disse ofte er av det luksuriøse slaget. Det finnes imidlertid luksuriøse campingvogner også, noe som var tydelig på caravan-messen Caravan Salon Düsseldorf. Vurder hva du har råd til.

Hva med bobil?

Dersom du planlegger å kjøre over lange avstander, kan det i mange tilfeller være best med bobil. En bobil er for eksempel enklere å parkere enn en bil med campingvogn. En campingvogn koster dog mindre enn en bobil, så om du ikke har et høyt budsjett å bruke på bobil, kan kanskje campingvogn være mer realistisk. Om du liker å bo på veien, og å ha «huset» ditt med overalt, kan en bobil være best. Dessuten vil en bobil i gjennomsnitt bruke mindre drivstoff per mil enn en campingvogn.

Hva som passer best av bobil og campingvogn, vil med andre ord avhenge av mange faktorer. Hva passer best for deg?