Glamping – er glamorøs camping noe for deg?

I Norge finnes det mengder av campingplasser, og de fleste av dem byr ikke akkurat på glamorøs standard. Nettopp det er kanskje litt av poenget med å campe – du ønsker å leve litt mer primitivt og føle deg i ett med naturen. Dersom du ikke er blant de som synes at en uke i sovepose eller på en hard madrass frister, kan kanskje «glamping» være noe for deg!

Hva er glamping?

Glamping er et ord satt sammen av «glamorøs» og «camping». Og det er nettopp dette du får – glamorøs camping. Glamping gir deg en uforglemmelig camping-opplevelse der du kan komme tett på naturen, uten at dette trenger å gå på bekostning av levestandard. Med glamping får du gjerne myke dobbeltsenger, tiltalende interiør, elektrisitet og god boltreplass.

Populære glampingplasser

På nettsiden til Glampingnorge.no kan du lese mer om noen av de mest populære glampingstedene i Norge. På hvert av disse stedene vil du bli møtt av store lavvo-lignende telt med en utrolig koselig atmosfære, og du vil samtidig kunne nyte idyllisk natur rett utenfor teltet. Her kan du oppleve Norges kanskje beste glamping:

  • Hallingdal Feriepark
  • Thorbjørnrud Hotell
  • Sandviken Camping

Arctic dome

Et annet konsept som er populært innen glamping, er å bo i en «arctic dome». Dette finner du for eksempel i Narvik, der du kan bo idyllisk til ved Narvikfjellet. Her kan du se fram til fantastisk utsikt over det arktiske landskapet i Narvik, med vakre fjell og den glitrende fjorden. Her trenger du ikke ta med eget sengetøy – i «Domen» venter ferdig oppredde senger, sofaer, mykt saueskinn, puter og tepper. Domen er varmet opp med parafin eller ved, slik at du ikke trenger å bekymre deg for kulden. Gjennom kuppelen – som har store glassflater – kan du nyte den vakre naturen tett på. Glamping er fantastisk!