Hvorfor nordmenn elsker å campe

Hva er det egentlig som gjør at mange av oss velger å forlate egen bolig når muligheten byr seg, for å leve under mer primitive kår? Hvert år er det tusenvis av nordmenn som drar på campingtur, enten det er med egen bobil eller campingvogn på slep, eller med telt. Andre foretrekker å bo i campinghyttene som finnes på campingplassen. Når du camper er det gjerne uten eget toalett og dusj, og sengene er gjerne langt ifra like myke som sengen du har hjemme. Hva er det som gjør at så mange tiltrekkes av en slik tilværelse?

Tradisjon

For mange nordmenn er det rett og slett tradisjon å dra på campingferie. Du var kanskje med mor, far og søsken på camping da du var liten? Kanskje dere kjørte innom Fredriksten Camping i Halden før turen gikk videre til svenskegrensen dagen etterpå? Det er utvilsomt noe litt nostalgisk over det å campe, enten du gjør det med venner eller familie.

Tid til hverandre

En annen ting som gjør det å campe så kjekt, er at dere får mer tid til hverandre. Det er rett og slett færre distraksjoner når du camper. Det er ofte hverken TV eller Internett på campingplasser, og da blir gjerne kveldsunderholdningen noen runder med brettspill eller kortspill. Både sosialt og hyggelig! Når du camper kan du tilbringe kvalitetstid med de du er glad i.

Kom i ett med naturen

I vårt moderne samfunn er mange vant til luksusgoder som heis, mikrobølgeovn, behagelige senger og store flatskjerm-TVer. Mange bor også tett på støy og trafikk. Da er det kanskje ikke så rart at mange synes det er deilig å legge alt dette bak seg, og bare føle seg i ett med naturen på en idyllisk campingplass. Mens du camper kan du utforske naturen, fiske, ta en dukkert eller sole deg på gresset. Glem alt stress!